طراحی نورپردازی

نورپردازی شهری

نورپردازی شهری

پیچیدگی عناصر شهری مانند جاده ها، ساختمان ها، مناطق تاریخی، پارک ها و … باعث ایجاد رویکرد ساختار یافته ای تحت عنوان طرح جامع شهری می شود. مکان ها و موقعیت های مختلف در پروژه های نورپردازی شهری به گونه ای به کار گرفته می شود که ارزش آنها برای شهروندان و گردشگران مورد تاکید قرار گیرد. توجه به المان های مختلف سیستم روشنایی مانند بهره وری بهینه و … کاهش بزرگی را در مصرف انرژی ایجاد خواهد کرد که در این بخش با توجه به وسعت محدوده آن بسیار حائز اهمیت خواهد بود.

نورپردازی شهری شامل نورپردازی و روشنایی معابر، میادین و …

در پروژه های این بخش مشخص کردن نوع فضا و کاربری آن از اولین اقدامات ضروریست که انجام می گیرد. بر اساس موارد مشخص شده سناریوی مناسبی در نظر گرفته می شود که شامل دو بخش اصلی : General Lighting ( نور پس زمینه بر اساس استانداردها ) و Focal Lighting ( نور موضعی برای اشیا مختلف ) خواهد بود.

در معابر شهری بحث دکوراتیو بودن و زیبایی چراغ های استفاده شده، همچنین راحتی نگه داری و تعمیرات و میزان انرژی مصرفی آن بسیار مهم می باشد.

روشنایی یکنواخت و نداشتن نقاط تاریک از اصول اولیه روشنایی معابر است.

در نورپردازی میادین توجه به شکل هندسی و عناصر آن و موقعیت جغرافیایی، توجه به جداره و بناهای اطراف میدان و عدم خدشه دار کردن یکپارچگی فضا از جمله موارد مورد توجه خواهد بود. نورهای پس زمینه به صورت ملایم و یکنواخت انتخاب می شوند.

توجه به بحث آلودگی نوری و بصری و حذف آنها بسیار حائز اهمیت می باشد.

[تعداد: 1    میانگین: 5/5]